Νέα

"Κερνάμε Ελλάδα"

"Κερνάμε Ελλάδα" το Μαγγίρι είναι εδώ στο νεο λιμάνι της Πάτρας κτήριο Β1 και σας περιμένει... Ώρα για το καθιερωμένο μας ταξίδι στις μοναδικές γεύσεις μας!!!

Πέρασαν πέντε χρόνια...

Πέρασαν πέντε χρόνια από την στιγμή που άνοιξε την πόρτα του το ΜΑΓΓΙΡΙ...άνοιξε σε αυτό εδώ το μικρό μαγαζι..ένα μαγαζί που φιλοξένησε όνειρα, προσδοκίες, επιτυχίες αλλά και αποτυχίες, συνεργασίες, πειραματισμούς για να βγει αυτό το υπέροχο προϊόν, αγκαλιές αλλά και εντάσεις..πάνω από όλα φιλοξένησε την αγάπη μας και την αγάπη σας...ήρθε η ώρα λοιπόν να αποχαιρετήσουμε αυτόν τον πρώτο χώρο που μας έδωσε τις βάσεις να μεταφερθούμε έναν μεγαλύτερο χώρο που και αυτός με τη σειρά του θα φιλοξενήσει τα νεα μας συναισθήματα και την δυνατότητα μεγαλύτερης επαγγελματικής εξέλιξης..σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε τόσα χρόνια...το ΜΑΓΓΙΡΙ πλέον βρίσκεται στον Κάμπο Αγίου Σύλλα!

Οικογένεια ΜΑΓΓΙΡΙ

Νοστιμιές στη Γαλλία

 • Παραγωγοί από την Κρήτη βρέθηκαν στη Γαλλία για να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο τρίτο μεγαλύτερο φεστιβάλ της χώρας, που πραγματοποιείται αδιάκοπα τρεις αιώνες τώρα στη δημοτική κοινότητα Montilly. Οι ντόπιοι παραγωγοί παρουσίασαν εκλεκτά προϊόντα, όπως σταφίδα, ελαιόλαδο, λιαστή νομάτα, παδιμάδι, κρασιά και τυριά διαφόρων ειδών.

  Όλα ξεκίνησαν από την Κρητικιά Μαρία Θαλασσινάκη, που κατοικεί στη Γαλλία τα τελευταία 12 χρόνια. Η ίδια, ως δημοτική σύμβουλος Μessei και υπεύθυνη οργάνωσης Φεστιβάλ στην πόλη Montilly της Νορμανδίας, θέλησε να μεταφέρει στη Γαλλία την κουλτούρα και τις γεύσεις του τόπου της. «Η Κρήτη παράγει εξαιρετικά προϊόντα και αυτό πρέπει να το ανακαλύψουν όλοι. Τα κρητικά προϊόντα πρέπει να γνωρίσουν την αξία που τους αναλογεί», δήλωσε στη "Νέα Κρήτη" η κ. Θαλασσινάκη.

  Ο δήμαρχος και το συμβούλιο της Montilly αποδέχτηκαν την πρόταση της κ. Θαλασσινάκη και κάπως έτσι στήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα περίπτερα που υπήρχαν στο φεστιβάλ - αφιερωμένο στην Κρήτη. Στο συγκεκριμένο φεστιβάλ ήταν η πρώτη φορά που υπήρχε συμμετοχή εκτός της γαλλικής.

 •  

  Τους παραγωγούς από την Κρήτη επέλεξε η ίδια η κ. Θαλασσινάκη, ενώ παράλληλα ζήτησε τη βοήθεια και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης για την αποστολή μιας μουσικοχορευτικής παρέας από την Κρήτη στη Νορμανδία. Το μουσικό συγκρότημα του Αλέξανδρου Παπαδάκη και μια χορευτική παρέα από το Λαογραφικό Όμιλο "Λάζαρος και Μανόλης Χνάρης" ταξίδεψαν και παρουσίασαν τη μουσικοχορευτική ταυτότητα της Κρήτης.

  Προς τιμήν τους μάλιστα ο δήμαρχος Messei M. Michel Dumaine παρέδωσε το μετάλλιο της πόλης Messei.

 •  

  Η πρωτότυπη παρουσίαση της Κρήτης λειτούργησε σαν μαγνήτης για τους Γάλλους που, όπως αποδείχθηκε, είπαν «ναι» στα κρητικά προϊόντα και την ποιότητά τους. Το επιτυχημένο φεστιβάλ ήταν συνδιοργάνωση του Δήμου Messei και Δήμου Montilly της Νορμανδίας και της Περιφέρειας Κρήτης και, όπως φάνηκε, άνοιξε η πόρτα προκειμένου τα κρητικά προϊόντα να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές.
 • Της Βούλας Νεονάκη
 • Πηγή: neakriti.gr, "Νοστιμιές στη Γαλλία", 5-11-2014