Καρμπονάρα με Χυλοπίτες Μαγγίρι

Υλικά:
400 γρ. Χυλοπίτες Μαγγίρι
170 γρ. Ξερή Μυζήθρα
200 γρ. Παραδοσιακό Απάκι Κρήτης Αφοί Κασσάκη
30 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Παλλάδα
5 Κρόκους Αυγών
15 γρ. Μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι

 

Τρόπος Εκτέλεσης:
Βάζουμε της Χυλοπίτες Μαγγίρι να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να αποκτήσουν al dente υφή.
Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Κρατάμε μια μικρή ποσότητα του βραστού νερού περίπου 400γρ.
Κόβουμε το απάκι σε λεπτές φέτες και μέτα σε κύβους.
Το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά με το ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ταυτόχρονα, σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με 100 γρ. καυτό νερό από τα ζυμαρικά που έχουμε κρατήσει.
Ανακατεύουμε συνεχώς προσθέτοντας σιγά σιγά την ξερή μυζήθρα τριμμένη, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα ζεστά ζυμαρικά και το απάκι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Η καρμπονάρα είναι έτοιμη! Πασπαλίζουμε με επιπλέον πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, τριμμένη ξερή μυζήθρα και στη συνέχεια σερβίρουμε το πιάτο ζεστό.


Παρέχεται από τον σεφ Στράτο Ιωσηφέλη

Ο Στράτος Ιωσηφέλλης είναι απόφοιτος του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης του Institute of hotel & tourism studies «Le Monde». Έχει διατελέσει καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης σε διάφορα Ι.Ι.Ε.Κ. και Δ.Ι.Ε.Κ., όπως και στην «Σιβιτανιδείο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων».